slideshow image

Omgeving

Ostfriesland is een streek in het uiterste noordwesten van de Duitse deelstaat Nedersaksen. In het noorden grenst het  aan de Waddenzee en in het westen aan de Nederlandse provincie Groningen.

Ostfriesland leent zich uitstekend voor een plezierige vakantie. Per fiets kunt u het  gebied prima gaan ontdekken en verkennen.  Voor de fietsliefhebber die de Ostfriese cultuur wil ontdekken zijn er vier thematische, meerdaagse fietsroutes: Water en weidsheid, oude en nieuwe havens, tuinen en kastelen en zeerovers en stamhoofden.
Een van de bekendste fietsroutes van Noord-Duitsland is de 163 km lange “Deutsche Fehnroute”. In de 17de eeuw is men  in Ostfriesland begonnen met de ontginning van het veen.  Vele monumenten herinneren daar nog aan. De Fehnroute leidt langs deze monumenten van de voormalige veencultuur. Een bijzondere ervaring is de Paddel & Pedal route. Vanaf uw fiets en vooral vanuit een roeiboot bekijkt u het landschap vanuit een ander perspectief
Zie ook:
www.duitsland-reisgids.nl/vakantietips/ostfriesland.html

Voor de wandelaar bestaan er 50 afwissellende wandelroutes. Bijzonder zijn de routes  langs de Noordzeekust evenals enkele wandelpaden door hoogveen gebieden.
Dichter bij Villa Leda, aan de rand van Leer staat het slot “Evenburg”. Het slot wordt omringd door een prachtig park in Engelse stijl. Zondags vinden er rondleidingen plaats. In het nabij gelegen oude koetshuis bevindt zich een café. In de zomer kunt u op het terras, onder eeuwenoude Lindebomen,  genieten van een kopje  “Ostfriesen Tee met Kluntje en Sahne” en van het mooie uitzicht op het park.
Tenslotte willen wij u op twee musea attenderen: het Henri Nannen museum voor moderne kunst en het Landesmuseum voor de Ostfriese cultuur. Beide musea bevinden zich in de stad Emden.

Mocht u extra informatie over Leer en haar omgeving willen hebben, neem dan gerust contact met ons op.