slideshow image

Nieuws

Naamloos_HDR2kopie5
Adventstijd in Leer                                                                                                                                                                        
Er zijn nog enkele kamers vrij tijdens de adventstijd. Geniet van enkele ontspannende dagen bij ons in de bed and breakfast Villa Leda. Een echte aanrader is een bezoek aan het slot de Evenburg en een mooie wandeling door het aangrenzende park.
 

Beaujolais Village
 
Hij is er weer: de Villa Leda wijn. Zelf gebotteld, afkomstig uit de cave van Château de Chénas. Kom de komende weken nog even een paar dagen nazomeren in onze B&B en geniet van deze heerlijke Beaujolais Village.villa leda wijn2018 

Oost-Groninger bloembollenroute

Bed and breakfast Villa LedaKrokussen, Villa Leda

 Combineer nu een verblijf bij ons in de Villa Leda met een bezoek aan enkele prachtige tuien in het nabij gelegen Groninger land.

Vier enthousiaste tuineigenaren stellen hun tuin sinds 2008 een aantal zondagen in het vroege voorjaar open voor tuinliefhebbers. De vier tuinen zijn totaal verschillend van opzet en sfeer.

Krokuszondag: de derde zondag in maart. Daarna de laatste drie zondagen in april narcissen, tulpen en nog veel meer. De tuinen zijn  van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

www.tuinfleur.nl
www.wubsbos.nl
www.westerwoldertuinen.nl
www.kijktuin-city-channel.nl

THE AMERICAN DREAM

3N1A6138kopie

Het voorjaar staat voor de deur! De crocussen staan in volle bloei. Er is de komende weken vaak nog een kamer voor u beschikbaar. Geniet van enkele ontspannende dagen bij ons in de B & B Villa Leda en bezoek de Kunsthalle in Emden en het Drents Museum in Assen. Samen tonen zij  een uitgebreide internationale tentoonstelling “The American Dream”. De dubbeltentoonstelling is een tweeluik over Amerikaans realisme van 1945 tot heden met onder meer werken van Amerikaanse topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close.

3N1A6131kopie

 ∞

Voorjaar 2

Magnolia, B&B Villa Leda
Magnolia, B&B Villa Leda

als een flamingo op één poot
sta je daar volop roze bloesem 

door de vorst gevangen gehouden in de knop
door de zon wakker gekust
losgebarsten in één wolk tederheid
overvloedig
maar kortstondig pronkend

als nooit te voren
wat een schoonheid

Nico Siebel, 2013

 ∞

Voorjaar

 

zitje
De lente is begonnen, de tuin van de Villa Leda kleurt prachtig blauw van de oosterse sterhyacint.
Bezoek onze B&B voor een overnachting, een weekend weg of voor een hele vakantie. Kom overnachten in een van onze comfortabele kamers en luister ’s ochtends bij het wakker worden naar het fluiten van de vogels. Geniet van het heerlijke en goed verzorgde ontbijt, dat wij sinds kort ook in onze nieuwe woonkamer serveren.

eettafel2

 

In deze hectische tijden wensen wij iedereen enige dagen van bezinning en rust.

Leer, de haven

Leer, de haven

 ∞

Adventstijd

Julianenpark, LeerJulianenpark, Leer

Gedurende de a.s. adventsweekenden zijn er nog enkele kamers beschikbaar. Geniet van enkele ontspannende dagen bij ons in de B&B Villa Leda en bezoek het lommerrijke Julianen park. Vanuit elke slaapkamers van onze B&B heeft u zicht op het 32 hectare grote park. Het is één van de historische parken in Leer, aangelegd en ontworpen door de familie van graaf von Wedel. Deze graaf, de voormalige eigenaar van de Evenburg, noemde het park naar zijn schoondochter Julia. In de eerste instantie diende het park als houtleverancier voor de grafelijke familie, later werden er wandelwegen in het park aangelegd.

 

Die Evenburg, Leer

Die Evenburg, Leer

Die Evenburg, Leer

 ∞

Altijd weer lekker!

IMG_7394kopie

In de Villa Leda kunt u, ver weg van de drukte en de alledaags hectiek tot rust komen. Tijdens deze zomer doen wij weer ons best, om uw verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk te maken. Na een aangename nachtrust is het belangrijk om de dag goed te beginnen. Wij serveren een gevarrïeerd, gezond en smakelijk ontbijt. Bij mooi weer kunt u ook in de tuin ontbijten. Onlangs zijn we weer vol overgave aan de slag gegaan in de keuken. En hij is er weer, de heerlijke zelfgemaakte rode bessen jam.

IMG_7402kopie

De B&B Villa Leda is het ideale vertrekpunt voor uitstapjes naar de Oost-Friese eilanden Borkum en Norderney. Bezoek de Kunsthalle in Emden of ontdek de geheimen van het Groninger Museum. Een bezoek het “Park der Gärten” in Bad Zwischenahn is een must voor alle tuinliefhebbers. En op de Meyer Werft in Papenburg, krijgt u een goed inzicht in de boeiende wereld van de cruiseschepen. Natuurlijk kunt u zich ook ontspannen in één van onze charmante kamers of in de prachtig aangelegde stadstuin.

IMG_7419kopie

Momenteel zijn er nog enkele kamers vrij. Neem gerust per email of per telefoon contact met ons op, en informeer of er nog een kamer beschikbaar is. Wij verheugen ons op uw komst naar de Villa Leda.

Sehnsucht Deutschland

Opnieuw een prachtige advertentie in het reistijdschrift Sehnsucht Deutschland. En…… op de 1ste plaats!!!!
Op dit moment hebben we nog meerdere kamers vrij tijdens de zomermaanden. Neem gerust contact met ons op, om te vragen of er kamers vrij zijn in de door u gewenste periode. Gedurende de zomermaanden juli, augustus en september zijn de kamers vanaf  twee nachten bij ons te boeken.

sehnsucht deutschland i

 

Overnachten in een Bed and Breakfast steeds populairder
016Steeds meer mensen ontdekken de charme van deze kleinschalige overnachtingsvorm. Wij heten u van harte welkom in onze charmante, stijlvolle B&B, Villa Leda. 

IMG_0936

De prachtige tuin van de Villa omvat ruim 2400 vierkante meter. Hier kunt u een goed boek lezen of in de schaduw van de appelboom een middagdutje doen. ‘s Avonds een goed glas wijn op het balkon drinken met uitzicht op de prachtige stadstuin met oude bomen.  En wie zou niet – als het weer het toelaat – van zijn ontbijt tussen de rozen en de fruitbomen willen genieten en zijn verse broodjes met confiture van fruit uit de eigen tuin willen besmeren.
Garten

Op dit moment hebben we nog meerdere kamers vrij tijdens de zomermaanden. Neem gerust contact met ons op, om te vragen of er kamers vrij zijn in de door u gewenste periode.
Gedurende de zomermaanden juni, juli, augustus en september zijn de kamers vanaf  twee nachten bij ons te boeken.

Een nieuwe huisbewoonster

IMG_0971

Sinds begin juli heeft de Villa Leda er een nieuwe bewoonster bij: Bente. Bente is een Duitse staande korthaar en geboren op 3 mei in de kennel Chasse au bon Vent te Zundert.
De eerste paar dagen nachten waren zwaar voor de baas en de bazin. De kleine moest aan ons wennen en alles in haar omgeving verkennen. Overal zet ze haar vlijmscherpe tandjes in.  ‘s Nachts moet ze twee à drie keer naar buiten om haar behoefte te doen. De verplichte rustperiodes komen voor madam meestal niet op het geschikte moment en dat laat ze luidkeels blijken. Negeren luidt dan het advies; niet eenvoudig wanneer de roep om aandacht hartverscheurende toonhoogten aanneemt.

IMG_0985

Voor Isa, haar tante, is zo’n kleine bijtgrage druktemaker in het begin ook wel even wennen.Voor haar betekende het een inbreuk op haar privacy en rust. Voortdurend wordt er in haar oren, neus, poten, staart en nekvel gebeten. Bente is zich van geen kwaad bewust; het leven is toch één groot spel? Met een grom of een welgemeende snauw wordt Bente met enige regelmaat op haar plek gewezen.
Na een dag of tien zijn de beide honden aan elkaar gewend en beste maatjes geworden. Er wordt gestoeid, gespeeld, gegromd en gerend alsof het een lieve lust is.

Zomervakantie in Ostfriesland

Vakantie in de tuin wordt steeds populairder. Een goed boek lezen in de tuin of in de schaduw van de appelboom een middagdutje doen. ‘s Avonds een goed glas wijn op het balkon drinken met uitzicht op de prachtige tuin met oude bomen. U kunt een ontspannen en fijne vakantie bij ons  in de Villa Leda doorbrengen. Momenteel hebben wij nog enkele  kamers beschikbaar in de maanden juli en augustus.

IMG_0938

IMG_0943

 

 

 

 

 

IMG_0945

IMG_0949

IMG_0940

 

 

 

 

 IMG_0941

 

Reserveringen in de zomermaanden

Geachte gast
Gedurende de zomermaanden juni, juli en augustus zijn de kamers vanaf  twee nachten bij ons te boeken.

  ∞

Vakantietips

In de NDR-serie “daarom houd ik van het noorden!” vertellen tv-prominenten, waarom ze van Noord-Duitsland houden; welke persoonlijke binding zij hebben met de mensen en het land. NDR-moderator Heike Götz is voor de uitzending “Landpartie im Norden” op pad.

Golven, Waddenzee en vergezichten: dat is de Noordzeekust van Ostfriesland. In dit vakantieparadijs gaat Heike Götz met de fiets op ontdekkingsreis: Ostfrieslands Küste

meivakantie 2008 009

Heike Götz maakt op haar fiets een verkenningstocht op de “EmsRadweg” (Eemsfietsroute).  Ze ontdekt bevers, bezoekt kastelen en maakt een stop in het grootste moerasgebied van Duitsland: het Emsdetter Venn:
An der Ems: Buntes Leben am Fluss

Norwegian breakaway1
Ernst en zijn fietskamaraden  willen Leer bezoeken, Erich neemt zijn vrienden mee voor een havenrondvaart en bij de Pünte worden zij over de rivier de Jümme gezet: Leer zu Land und Wasser

IMG_9221

Geachte gast

Vanaf 01 januari 2014 gelden nieuwe prijzen voor de kamers. Kijk voor de nieuwe tarieven op de pagina “Prijzen”.herfst winter 2009 233

 

Op 21 september verscheen  in het Hamburger Abendblatt een buitengewoon positief artikel over onze Villa Leda:
Stolzer Schwan vor Ostfrieslands Toren

2013-05-01 19.43.43kopie

Middelste Bonte Specht

_RIC5291kopie

In de maanden mei en juni heeft bij ons, in een van de kersenbomen een Middelste Bonte Specht gebroed. Vanuit de serre konden we het “spechtpaar” prachtig observeren bij het voederen van hun hongerige jongen. De ouders waren gedurende een periode van drie weken constant bezig met de aanvoer van rupsen, wespen, kevers, en vliegen. Het territorium werd door de spechten heldhaftig verdedigd. Isa en ik werden onmiddellijk door een van de spechten aangevallen wanneer we de tuin wilden betreden. In het weekend van 7 en 8 juni hebben  alle jongen het nest verlaten. Sindsdien is de rust (helaas) weer terug gekeerd.

_RIC5488kopie

 ∞

Facebook

Sinds kort staat Villa Lede ook op Facebook. Bekijk nu onze site en “like” ons: Villa Leda Facebook

Langs de boorden van de Ems

In het dagblad “de Gelderlander” stond op zaterdag 15 september 2012 een interessant artikel over Ostfriesland en de Hümmling; het gebied ten zuiden van Ostfriesland. Lees het artikel via deze link: Langs de boorden van de Eems


16 september 2012: De Celebrity, met zijn 315 meter lengte, verliet de Meyer werf.